ca:company:Notícies i Esdeveniments:Company:La innovació que millora vides AD/CA

La innovació que millora vides.

Amb només nou anys, David Aguilar, que va néixer amb la síndrome de Poland, va dissenyar la primera pròtesi per al seu braç dret amb peces d'un joc de construcció. Ara va per la cinquena, que va presentar fins i tot en la NASA en la Cross Industry Innovation Summit quan tenia 19. Es fa anomenar Hand Solo, compta amb un rècord Guiness i estudia bioenginyeria amb l'objectiu de continuar creant pròtesi i millorar la vida d'altres nens.

Per a SEAT S.A., principal inversor industrial en I+D d'Espanya, la innovació també és clau, en el seu cas, per a crear la mobilitat d'avui i del futur. “Per a mi, visitar aquesta companyia és una oportunitat de parlar d'innovador a innovador”, assegura Aguilar.

D'una idea a la realitat. David entra al Centre Tècnic de SEAT S.A., que compta amb la tecnologia més avançada per a activitats de Recerca i desenvolupament (I+D). Oriol Mas, responsable de Sistemes d'Ajuda a la Conducció, i Teresa Forradelles, de l'equip de Desenvolupament Electrònic de Xassís, el reben amb moltes preguntes sobre la seva pròtesi. “Aquesta la vaig dissenyar digitalment. Després, la vaig construir a poc a poc amb peces que tenia a casa. Vaig aconseguir, a través d'un petit sensor de pressió, activar alhora el moviment del braç i l'obertura i tancament de la mà”, els respon. 

“Els nostres nous projectes també comencen amb un disseny en 3D”, li explica Forradellas, mentre li mostra el disseny i, al seu torn, la peça real on insereixen el radar frontal d'un model. “Com en la teva pròtesi, aquí també és un sensor el que ens ajuda, en aquest cas, en les funcions del Travel Assist i del Control de Velocitat de Creuer Adaptatiu (*ACC), per a incrementar la seguretat dels nostres cotxes, detectant obstacles, altres vehicles i fins i tot vianants”, afegeix. 

SEAT S.A. i en David Aguilar persegueixen el mateix objectiu: dissenyar solucions per al dia a dia

Anar sempre més enllà. Condecorat amb la medalla de plata de la Lliga Universal del Bé Públic, David vol inspirar als altres a canviar el statu-quo. “L'important és lluitar per la teva idea, contra el pronòstic de tots aquells que et diuen que és impossible”, manté. “És com si a vosaltres us diguessin que el cotxe del futur no pot volar”, afirma. Oriol Mes riu: “El que és segur és que per als quals avui desenvolupem sistemes d'assistència a la conducció, innovar és pensar i avançar cap al cotxe autònom”, respon ensenyant-li un petit robot en el qual el seu equip reprodueix les cambres i la sensòrica ultrasò al voltant del vehicle per a la detecció de tot allò que succeeix en el seu entorn. 

Dos innovadors, una passió i un objectiu. “Tenim en comú que no ens conformem amb la realitat d'avui i busquem constantment noves solucions”, assegura Oriol Mas. “Tu tenies una passió, els jocs de construcció, i la vas destinar a la creació de les teves pròtesis. La nostra és dissenyar la mobilitat i per a això apliquem la innovació de forma transversal”, afegeix. 

“Has fet 5 pròtesis diferents, buscant en cadascuna d'elles, la millora contínua de les seves funcions. Nosaltres fem el mateix, treballant intensament en cada projecte per a no deixar d'avançar”, comenta, per part seva, Forradelles. David assenti, i afegeix “SEAT S.A. i jo compartim un mateix principi d'innovació. Jo faig pròtesi per a millorar la qualitat de vida de la gent i, aquí, ells fan exactament el mateix amb els seus vehicles”, conclou. 

Impulsant la co-creació. Amb la visita de David Aguilar a les instal·lacions de la companyia, on va realitzar una masterclass per als empleats, SEAT S.A. impulsa el llançament de *INNOVA, una nova plataforma digital creada per a connectar persones, idees i projectes. Es tracta d'un espai que impulsa noves formes de treball basades en la co-creació, seguint un model de start-up. Aquest hub d'experiències i coneixement busca descobrir noves oportunitats de negoci i sinergies que generin valor per a la companyia.

*Adaptació del text original de seat.es 

Ofertes

Ofertes

Prova el teu SEAT

Prova el teu SEAT

Reserva Cita Taller

Reserva Cita Taller

Contacta'ns

Contacta'ns