ca:company:Notícies i Esdeveniments:Cotxes:The best sound system AD/CA

El millor sistema de so

Un estudi de gravació al cotxe.

En els viatges llargs amb la família, viatges diaris a la feina o amb els embussos de la ciutat, el teu cotxe és el lloc preferit on escoltar música i alhora, un dels llocs on és més difícil tenir un bon so. I se’ns planteja una pregunta: com podem fer per que a l’habitacle del cotxe gaudim de la millor qualitat de so? Aquests son alguns dels aspectes que influeixen per gaudir de la música al cotxe amb la millor qualitat. 

  • Des de les primeres etapes de desenvolupament: A diferència d’anys anteriors, l’equip de so i infotainment de SEAT s’implica des del principi en el desenvolupament d’un nou model. "El nostre objectiu és organitzar tots els elements que formen el sistema de so al vehicle per tal que produeixi el millor so possible", explica José Luis Álvarez, enginyer del departament Infotainment.

La posició dels altaveus o el disseny de les reixes influeixen en la qualitat del so.

  • Fins a 10 altaveus situats estratègicament: la seva ubicació i orientació és un dels aspectes més importants que tenen en compte els enginyers de so. Segons el model, hi podria haver entre sis i deu altaveus que ofereixen tons baixos, de gamma mitjana i aguts. La seva posició definitiva ha de tenir en compte els aspectes de disseny i de seguretat. Però "el disseny de les reixes i, per descomptat, la disposició del compartiment de viatgers també afecten la qualitat del so”, afegeix Adrián Mateo, enginyer en acústica de Car Audio de SEAT.
  • La sala més tranquil·la: La cambra anecoica és una habitació insonoritzada dissenyada per absorbir qualsevol ona sonora, i és on es prova la qualitat del so dels altaveus. Es fan proves posteriors al laboratori d’electrònica per validar la ràdio i amplificadors. Aquestes són només dues de les múltiples proves realitzades a tot el sistema de so, de manera que cap altre element, com la pols, la humitat o les vibracions, afecti la qualitat del so.

L’equip de Car Audio de SEAT utilitza tècniques de sala de concerts per crear el millor so a l’automòbil.

  • L’efecte escènic: “Volem que tots els ocupants del cotxe se sentin com si assistissin a un concert, per exemple”, assenyala José Luis. Tot i que no tots els altaveus es troben a la part davantera del cotxe, és el seu treball crear aquest efecte. El seu treball consisteix en utilitzar tècniques i eines que es troben a les sales de concerts o estudis de gravació. Un d’aquests és la igualació, que optimitza precisament els tons baixos, mitjans i aguts. Aquestes proves es realitzen amb diferents fonts d’àudio: canal de ràdio, mp3 o telèfon mòbil, per exemple. També utilitzen diferents gèneres musicals, que van des de hip-hop i jazz fins a composicions instrumentals i vocals, per garantir la millor qualitat del so possible.
  • Ajustaments finals a la carretera: Aquest mateix tipus de proves es realitzen mentre el vehicle es desplaça a la carretera de manera que el motor, entre altres factors, no interfereixi en la qualitat del so. Per assegurar-ho, els enginyers fan els últims ajustaments mentre s’asseuen al volant, i igualen una vegada més el so que provenen dels altaveus. "El nostre objectiu final és obtenir el so més natural possible", conclou Adrián Mateo.
Ofertes

Ofertes

Prova el teu SEAT

Prova el teu SEAT

Reserva Cita Taller

Reserva Cita Taller

Contacta'ns

Contacta'ns