ca:company:Notícies i Esdeveniments:Cotxes:SEAT LEON features driving assistance systems AD/CA

El nostre assistent més avançat.

La quarta generació del SEAT Leon és el vehicle més segur que la marca ha desenvolupat mai, gràcies no només al seu nivell de seguretat passiva, sinó, sobretot, a la integració d’un conjunt d’última generació d’assistència al conductor avançada (Sistema ADAS).

L’objectiu no és només protegir els passatgers en cas d’accident, sinó també evitar que es produeixin accidents. És per això que aquests sistemes sempre estan alerta i controlen l’entorn del cotxe amb imatges i dades recollides per una càmera, així com amb sensors d’ultrasons i radar. Gràcies a això, el nou SEAT Leon pot reaccionar quan s’enfronti a obstacles a la carretera o a moviments sobtats d’altres conductors i pot proporcionar assistència efectiva al conductor quan sigui necessari, alertant els conductors d’una situació perillosa o minimitzant el risc o les conseqüències d’un accident.

El nou SEAT Leon disposa d’una sèrie de sistemes avançats d’assistència al conductor (ADAS).

Els sistemes avançats d’assistència al conductor (ADAS), que representen el primer pas cap a la conducció autònoma, no només proporcionen un augment significatiu de la seguretat activa: també milloren la qualitat i la comoditat de la conducció en situacions de trànsit diàries. Aquests sistemes ajuden al conductor mitjançant senyals acústics i lleugers, a més de vibracions a través del volant, segons l’assistent. El vehicle també és capaç d’evitar o minimitzar una situació perillosa mitjançant correccions al volant i frenada autònoma, fins i tot sense intervenció humana.

L’ADAS inclou, per exemple, el control de creuer adaptatiu (ACC), l’assistència d’emergència, l’assistència de viatge i l’assistència lateral i de sortida, que es combinen per protegir el vehicle i els seus ocupants en conduir o estacionar.

Control de velocitat de creuer adaptatiu (ACC)

Fins ara, el sistema ACC adaptava la velocitat als vehicles que circulaven per davant, gràcies al radar davanter. En el nou SEAT Leon, aquest sistema afegeix un element predictiu al vehicle, permetent adaptar la velocitat de creuer fixada pel conductor en funció de la ruta seleccionada al sistema de navegació i tenir en compte revolts, rotondes, juntes, límits de velocitat. o zones construïdes. A més, mitjançant la càmera frontal multifuncional i la detecció de rètols de trànsit, pot ajustar la velocitat del vehicle quan es canvien els límits.

Assistent de sortida segura

Un altre complement a la suite de seguretat del nou SEAT Leon. Quan està estacionat, el radar posterior continua vigilant l’entorn. Si un vehicle s’acosta per darrere quan un ocupant obre una porta i hi ha risc d’accident, el nou León emet un advertiment audible i visual a través de la il·luminació LED interior de les portes frontals i del tauler de control. Aquest sistema funciona a banda i banda, evitant així els riscos amb altres vehicles, incloses les motos i les bicicletes, l’aproximació de les quals sol ser menys notable.

Assistència d'emergència

Si els sensors del vehicle detecten que el conductor no té almenys una mà al volant o que el deixen anar més de 15 segons, rebran avisos acústics i visuals, i si no responen, el vehicle automàticament frena a poc a poc. Si el conductor no respon, el servei d’assistència d’emergència prendrà la decisió d’aturar completament el nou SEAT Leon, activant els llums de d’emergència i iniciant una trucada d’emergència a través del sistema eCall.

Frenada d’emergència de la ciutat Front Assist, amb detecció de vianants i ciclistes

Aquest sistema avisa el conductor mitjançant un avís visual i acústic quan detecta un risc de col·lisió amb el vehicle davanter o amb un ciclista o vianant. Si el conductor no reacciona, el sistema es frena automàticament per evitar l'accident o disminuir-ne les conseqüències.

Assistent de sortida de carril

Proporciona un augment significatiu de la seguretat i millora el benestar dels conductors.

Supervisa la posició del vehicle dins del carril i alerta al conductor quan el vehicle s'apropa o sobrepassa les línies del carril si el conductor no ha activat cap dels indicadors. Aquest sistema també intervé en la direcció, tot i que el conductor roman en tot moment el control complet de la direcció. El conductor es pot personalitzar prèviament la sensibilitat de la funcionalitat del sistema.

Reconeixement de senyals de trànsit amb detecció de límit de velocitat

Detecta diferents senyals de límit de velocitat gràcies a una càmera frontal que processa imatges de la carretera, les mostra al grup d’instruments i transmet aquesta informació a altres sistemes relacionats. Aquesta informació predomina sobre qualsevol informació que es pugui emmagatzemar, per exemple, al sistema de navegació.

Assistència lateral 

Detecta els vehicles que s’apropen per darrere en els carrils adjacents i alerta al conductor sobre la seva presència mitjançant un senyal visual al corresponent mirall retrovisor exterior, així com a través de la il·luminació ambiental LED interior. Si el conductor activa l’indicador per canviar de carril, mentre que el sistema adverteix de la presència d’un vehicle, emetrà immediatament un avís intermitent per advertir del perill d’aquesta maniobra. És un sistema molt útil per canviar de carril amb seguretat, sobretot quan s'apropen vehicles amb superfícies frontals més petites, com les motos.

Assistent de sortida

En determinades situacions en què el conductor no té visibilitat suficient, com per exemple, quan surt d’una plaça d’aparcament amb vehicles a banda i banda, el radar posterior detecta vehicles que s’acosten i alerta al conductor sobre la seva presència i fins i tot frena si el conductor no reacciona.

Assistència en viatge

La funció de conducció semi-autònoma s’implementarà en un futur proper amb la implantació del sistema Travel Assist. Aquest sistema utilitzarà la informació ADAS i assistent de carril per mantenir el vehicle al centre del carril i ajustar la velocitat al trànsit. Per tant, pot oferir una conducció assistida a velocitats de fins a 210 km/h.

eCall 

La seva targeta SIM integrada significa que el nou SEAT Leon ofereix el servei eCall de sèrie i contacta directament amb els serveis d’emergència en cas d’accident, proporcionant als passatgers un nivell més alt de seguretat.

En cas d’accident i en funció de la seva gravetat, el sistema posa els passatgers en contacte directe amb els serveis d’emergència. En cas d'accident greu, si els ocupants no poden respondre, el nou SEAT Leon enviarà als serveis d'emergència dades importants del vehicle, com ara la posició del cotxe, el tipus de motor, el color i el nombre de passatgers, que facilitaran l'arribada. d’ajuda immediata i més coneixement del tipus de vehicle, per poder intervenir correctament. Els ocupants també poden activar aquest sistema de forma manual si, per exemple, volen avisar d’emergència en qualsevol moment.

Ofertes

Ofertes

Prova el teu SEAT

Prova el teu SEAT

Reserva Cita Taller

Reserva Cita Taller

Contacta'ns

Contacta'ns